11 August 2010

Kurma

Kurma adalah makanan kegemaran hampir sebahagian umat Islam di dunia..lagi-lagi lah bila bulan Ramadhan yang akan menjelma ini. masa ini lah iklan paling top yang akan kedengaran di corong-corong radio iaitu iklan kurma yusuf taiyoob.

hem, tapi aku bukan nak cerita kurma yusuf taiyoob ni.
tapi pasal kurma Jordan River (google dan akan jumpa cerita pasal sungai ini). so, aku dapat lagi daripada email dan aku paste 100% untuk korang dengan pesanan...JANGAN BELI KURMA INI!


Sekarang bulan puasa bakal menjelma.........berhati-hati........be careful of Kurma Yahudi .. Tolong Distribute! Bercetak jenama "Jordan River" itu sebenarnya bukan dari Jordan tetapi dihasilkan dari negara Israel ..dan diimport serta dikotakkan di Singapura tapi di edarkan di Malaysia.Ia ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Isreal yang bersempadan dengan Palestin. Ia dipunyai oleh seorang Yahudi yang kaya...dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi dan hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang Yahudi.

Pendedahan ini dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura. Para Muslimin sekalian diharap jangan membeli kurma jenis ini..kasihanlah terhadap rakyat Palestin yang hari-hari ditindas dan dibunuh kejam oleh rejim Yahudi ini. Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun,walaupun dari segi ekonomi.

ane - perang nafsu!

2 comments:

NOURA said...

terima kasih ats maklumtnya

nosembilanbelas said...

@norasidah sama2..tanda ingatan bersama

Related Posts with Thumbnails