05 September 2013

SUAMI BERCINTA DENGAN ISTERI ORANG...KENAPA ?

SUAMI BERCINTA DENGAN ISTERI ORANG...KENAPA ?

Setiap wanita memiliki daya penarik tersendiri, termasuk kecantikan, kemolekan bentuk tubuh, keperibadian atau statusnya. Bagaimanapun, bagi seorang lelaki , daya penarik seorang seorg wanita itu dinilai daripada aspek kecantikannya. Maka tidak hairanlah lelaki yang telah berumahtangga meminati atau jatuh cinta kepada isteri orang..yang menurut mereka lebih berpengalaman dan matang.

Kita biasa disogokkan dengan cerita bagaimana suami org menjalin perhubungan cinta dengan isteri orang..mungkin dikalangan kita ada berlaku perkara tersebut. Hubungan yang dimaksudkan tidak kiralah sekadar hubungan cinta atau melibatkan hubungan intim yang menyalahi hukum2 Agama.

Sebenarnya banyak kemungkinan yg menjadi sebab mengapa seorang lelaki berstatus suami tertarik pada wanita yang telah berkahwin...biar sedalam manapun cinta kedua pasangan itu, mereka tetap tidak boleh bersatu.

Biar apapun alasan yang diberikan oleh pasangan terlarang ini untuk membela diri, namun yang pasti senario songsang ini seharusnya tidak harus dibiarkan, ini kerana bukan sahaja salah disudut agama tetapi dalam masa yang sama meruntuhkan sesebuah institusi rumahtangga.

Justeru, bagi lelaki berstatus suami di luar sana berfikirlah semasak2nya sebelum terjerumus dalam hubungan terlarang ini....Sedarlah bahawa kekasih gelap anda itu tidak mungkin mampu menjadi sebaik isteri anda.

Fikirkan juga bagaimana perasaan isteri anda dan letakkan diri anda di tempat mereka apabila mengetahui bahawa insan yang disayangi sanggup berlaku curang dengan orang lain di belakang anda.

Risiko Menjalin Hubungan Terlarang

1. Terpaksa menjadi penipu
Bagi melepaskan diri, anda perlu menjadi seorang penipu, biarpun adakalanya diri dibelenggu rasa bersalan, namun dek kerana ingin bertemu buah hati, anda terpaksa melukakan hati pasangan tanpa pengetahuan mereka.

2. Terpaksa merahsiakan hubungan
Merahsiakan sesuatu hubungan merupakan suatu yang meletihkan...malahan melibatkan diri dalam hubungan sulit seperti ini akan membuatkan anda kehilangan keyakinan diri untuk menikmati hubungan yang indah..anda terpaksa bertemu cara rahsia takut pertemuan anda dapat dihidu isteri anda atau dilihat oleh teman2 anda maupun teman isteri anda...tentu rahsia anda akan terbongkar!

3. Anda mungkin kecewa
Menjalin hubungan cinta dgn isteri orang tidak akan membawa hubungan anda ke mana2...ini kerana sekiranya anda benar2 mahu memperisterikannya, dia perlu berpisah dgn suaminya dahulu..jika tidak, dia mungkin tidak akan menjadi milik mutlak anda untuk selama2nya...akibatnya anda sendiri akan kecewa.

4. Pemusnah rumahtangga orang lain.
Jangan sekali2 menganggap abda beruntung kerana anda seorang lelaki. Bagaimanapun, segera muhasabah diri dan fikirkan kembali apa yang anda lakukan. Ingat! sekiranya hari ini anda mengambil hak orang lain, tidak mustahil orang lain pula akan mengambil hak anda suatu hari nanti.

Tapi apa yang paling penting ingatlah pada dosa yang anda lakukan..lebih2 kepada isteri yang menjalin hubungan dengan suami orang...tidak terampun dosa seorang isteri yang menduakan suami selagi dia tidak berterus terang dengan suaminya dan memohon keampunan dari suaminya.

Rasulullah SAW bersabda :
"Hindarilah zina sebab ia menimbulkan enam kesan buruk, tiga di dunia & tiga di akhirat. Yang di dunia, zina akan menghilangkan kegembiraan, menyebabkan fakir & mengurangi umur sedangkan keburukan di akhirat nanti, zina menyebabkan pelakunya diazab, dihisab secara ketat dan kekal di neraka." -
Hadis riwayat Baihaqi

kredit: Tumpang Lalu

*wani- berfikirlah dengan akal yang waras. bukannya nafsu...

No comments:

Related Posts with Thumbnails