06 January 2011

Bestnya Bawang Merah

(sumber: doa.sarawak.gov.my) 


Bawang merah merupakan bahan wajib dalam masakan yang disediakan sama ada dimasak atau dibuat kerabu. 
Memakan bawang merah setiap hari boleh 
     1. membantu pertumbuhan tisu tulang dan mengurangkan risiko              osteoporosis. 
     2. mengurangkan tekanan darah tinggi, 
     3.awet muda, 
     4. menghindarkan kanser perut, 
     5. mencairkan darah, 
     6. mengelakkan serangan jantung, strok, 
     7. mengurangkan risiko Alzheimer dan 
     8. mengurangkan tahap gula bagi pesakit kencing manis.


Pastikan bawang merah adalah senarai utama dalam masakan anda!

tq *1 hari 1 resepi* 

1 comment:

Kuasai minda said...

Memang setiap sesuatu yang ALLAH ciptakan itu ada kebaikannya tersendiri...
Terima kasih atas info berguna ini...

Related Posts with Thumbnails