26 July 2010

nosembilanbelas?

kenapa aku pilih nama blog aku nosembilanbelas?


pada tahun 2005....
encik suami agak-agak kaya sikit la berbanding tahun 2004...


(sumber : kaya.sg) 


lagi-lagi la...kalau nak dibandingkan dengan tahun 2003..


jadi, aku yang masa itu..tengah berfikir ..
sampai bila asyik duit yang dapat itu..dibuat joli katak sahaja...


(sumber : lynnhamzah.blogspot.com) 


kena la beli sesuatu supaya nampak..
masa itu..aku tak ada la gerak hati nak beli kereta...
pasal tempat kerja dan rumah aku..
tak sampai lima minit pun..
jadi aku heran apa dengan kereta.


aku segera mendesak encik suami untuk membeli rumah...


(sumber : propertykita.com) 


idea aku diterima dengan senang hati...
esoknya...encik suami terus memulakan misi mencari rumah..
kami ke pejabat jual rumah yang terlajak dan agak basi dah style nya di manjung nih..
YNH (kalau tak silap la) atau nama glame kar sin


encik suami...terus aje book rumah...
segala urusan pembelian akan diselesaikan setelah encik suami balik daripada belaya...


tahun 2006..
rumah dalam pembinaan.


tahun 2007
lepas encik suami balik belayar...
dan lepas dia..duk pong pang dengan pemaju..pasal rumah yang tak berapa cantik furnishing nya..
(ngeri aku tengok..bila encik suami marah)
kami masuk pindah rumah baru...


alamatnya...
No. 19....taman?
ala..kawasan perumahan baru di manjung la........


tahun 2010
la ni lak...
aku duk nampak ada kawasan rumah nak naik di fasa 2B..
ada hati nak ajak encik suami beli lagi....
nosembilanbelas nih..kasik sewa pun cantek....
manjung ..rumah sewa kalah oooooooo goreng pisang panas....
payah nak jumpa rumah tak berpenghuni....


ala..ada la aku belajar sikit-sikit dengan encik abg ensem's , encik matjoe dan la nih duk tengah belajar selow2 dengan puan rohaniah lak...


ane - moga-moga encik suami ada la hati nak beli rumah kat fasa 2B tuh...aku rasa harganya sekarang di manjung terlampau 'boleh tahan'nya.. berbanding 2005..

8 comments:

aku_gayahspears said...

terbaik...

nosembilanbelas said...

aminnn

Uncle Lee said...

Hi No. 19, ha ha, now I know why and how you got this callsign.
Very interesting.
Have fun and keep well, Lee.

anak said...

hi uncle,
thanx for dropping by...quite busy..i'm stuck with GIS class. still not understand..need more time to understand this subject.huhuhu

:.Noor Zaleha Jaafar.: said...

Salam..ehm..kemushkilan akak terjawab..Ha lega rasa ! Tq...Unik no 19 Tu...Take care

nosembilanbelas said...

@Noor Zaleha Jaafar ...hehehe rezeki jangan ditolak kak

qistina abdullah said...

owh....
begitu rupenye....
huhu

nosembilanbelas said...

@qistina macam tue la...

Related Posts with Thumbnails