08 June 2010

ASSALAMUALAIKUM WBT... 

SILA AMBIL PERHATIAN KEPADA SEMUA SAHABAT2 ONLINE BUNDLE TAK KIRA PEMILIK BLOG ATAU PUN PEMBELI-PEMBELI SEKALIAN...

TUJUAN AKU BERKONGSI CERITA INI BUKAN UNTUK MENYALAHKAN SESIAPA CUMA SEKADAR MEMBERI PERINGATAN AGAR KITA SEMUA SEBAGAI PEMILIK BLOG MAHU PUN PEMBELI SUPAYA LEBIH BERHATI-HATI DIMASA AKAN DATANG.
  
HARI INI AKU TERIMA SATU BERITA YG AGAK MEMERANJATKAN..BERITA TU SEBENARNYA DAH 2 HARI 'ON AIR'. AKU BARU JE DPT TAHU ARINI. TQ MALAYSIANGENES.

BERITA YANG MENGATAKAN BAHAWA AKU TELAH MENIPU SEORANG PEMBELI YANG BERURUS-NIAGA DENGAN "AHMAD YUSMADY YUSOFF" (NAMA AKU TU) UNTUK MEMBELI BAJU ROLLING NAGA DALAM MUDAH.COM.MY WALHAL AKUTAKDOK PONG BAJU TU DALAM STOK AKU. CERITA BYK TAK GUNA. SILA BACA CERITA SEBENAR  YANG TELAH DI POST PADA 2 HARI YANG LALU...
  
Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua vintage collector di Malaysia atau yg di luar sana.
Di dalam kita mengejar dan ingin memiliki barangan vintage ini, dinasihatkan kita WAJIB berwaspada pada penipu/penyangak/lahanat/......etc cyber yg sentiasa cuba mengambil kesempatan kepada kita.
Di sini saya ingin berkongsi pengalaman bersama anda untuk dijadikan pengalaman di mana minggu lepas saya ditipu oleh seorang mamat location terengganu yg menjual baju rolling NAGA di dalam mudah.my. Bermacam2 alasan diberikan untuk pos bj tersebut setelah duit dibankin. Pada mulanye kata nye lepas sembahyang jumaat kereta accident so baju hanya boleh di pos hari ahad. Lepas itu ahad pun takle pos sebab keje banyak katanye, diminta pos isnin......tiba hari isnin, senyap satu hari msg, call berkali2 tak dijawab. Baru la aku sedar mamat ni mmg ada niat menipu.......so start hari selasa hset dah dimati sehingga la hari ini.....so saya berharap kekawan semua berhati2 la jika ternampak butiran mamat ini di mana2 semasa berurus niaga....

Nama: Ahamad Yusmady Yusoff
Acc Maybank: 156012042242
Tel No: 017-8413626
Location stated: Terengganu


"SI PENJUAL" DALAM MUDAH TU TELAH MENGGUNAKANNAMA AKU DAN NO AKAUN AKU DALAM URUSNIAGAHARAM NYA. AKAN TETAPI NO HP YANG DIBERIKAN ADALAHBUKAN NO HP MILIK AKU. IA ADALAH MILIK SESEORANG PERNAH BERURUSAN DENGAN AKU SEBELUM NI.(AKU TAHU KO SIAPA)

INI BERTUJUAN MENCEMAR NAMA AKU DANBERNIAT JAHAT!!! 

PERKARA INI BOLEH TERJADI KEPADA SESIAPA SAJA YANG BERNIAT YANG JAHAT KEPADA KITA

ALHAMDULILLAH.., AKU TELAH RETURN BALIK DUIT PEMBELI TU TADI DAN BERHARAP PERKARA YANG BERLAKU PADA AKU NI DAPAT DI JADIKAN PENGAJARAN KEPADA SEMUA TERUTAMA KEPADA PEMBELI-PEMBELI SUPAYA LEBIH BERHATI-HATI DI MASA AKAN DATANG.

PASTIKAN DULU BERURUSAN DENGAN ORANG YANG BETUL DAN BERHATI-HATI LAH JIKA BERURUSAN DALAM MUDAH. DAH RAMAI YANG KENA TIPU...(EVEN BLOG SKALI PUN) 

KEPADA "SI PENJUAL" TADI YANG CUBA MENABUR PASIR DALAM PERIUK NASI ORANG LAIN KO TUNGGU LAH. MASA KO AKAN TIBA JUGAK.

SEKIAN. TERIMA KASIH


p/s - i took 100% original from this blog. you may click here. i dun what happen to this world now... cheat3 without think sooner or later, God will pay back!

 

No comments:

Related Posts with Thumbnails